torsdag 29 januari 2015

Hej! Vi har fått en uppgift i slöjden denna terminen där vi ska framställa en trerätters meny med hjälp av olika sorters tekniker i både trä och textilslöjd. Vi är indelade i olika grupper med ungefär 4 personer i var. Vi är i grupp 15, Dominika, Max och Desirée och vi har bestämt oss för temat Thailändsk mat. Vårrullar, stekta nudlar med grönsaker och mango med ris står på vår meny.
   För att framställa vår förrätt, vårrullar ska vi använda oss utav tyg och bomull. Vi hade tänkt sy som en liten "kudde" och därefter stoppa dom med bomull, vika över en kant för att få de att se så verklighetstroget ut som möjligt. Vårrullarna ska vara 9x3cm. Därefter ska vi göra själva såsen med hjälp av en träkula som vi sedan delar på mitten, målar själva "såsen" på den platta sidan och sedan lägger ner den i en liten kopp.
   För att få fram nudlarna som vi har valt som vår huvudrätt, så kommer vi använda oss utav garn i en ljus gul/beige vit färg och lägga på en tallrik. Sedan för att framställa "grönsakerna" som vi har bestämt är morötter, bambuskott, gurka och broccoli, så kommer vi använda träd. Träslaget kommer vara lind. På broccolin har vi bestämt oss för att såga ut en träbit och därefter limma på lite mörkare grönt sågspån så de blir så likt en riktigt brocoli som möjligt.
  Sist men inte minst har vi vår efterrätt som vi valt är mango med ris. För att framställa mangon har vi tänkt oss att såga ut träkuber av materialet lind som är ett träslag, som ska se ut som skuren mango och måla den orange gul, färgen ska ha en övergång mellan gult och orange för att se så verklighetstroget ut som möjligt. Sedan hade vi tänkt oss att måla blomsterpinnar gula/vita som vi sedan sågar i små bitar för att efterlikna riktigt ris och fixa ett bra upplägg.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar