torsdag 7 maj 2015

6/5 v. 19
Hej, idag har jag (Mirjam) målat blommor på min skål, så nu är den färdig. Det var väldigt svårt att rita så smala linjer med en så klumpig pensel, så det blev lite ojämna linjer. Jag bytte färgen på skålen från blå till lila. Jag är glad för det, det blev mycket mer thailändskt nu. Jag har arbetat mycket hemma med att rita blommorna med blyerts på skålen. Jag har suddat ut dem massvis med gånger men fick till ett okej resultat till slut. Det ända jag har använt idag är målarfärg, en pensel och ett suddi. Det enda jag har kvar att göra med skålen är att sudda ut blyertslinjerna. Jag har inte alls hunnit göra så många frukter som jag hade tänkt men jag får väl arbeta hemma lite också. Nästa gång ska jag börja göra de andra frukterna.

Liam har tovat och våttorkar longan, det är en thailändsk frukt. Han hade gjort färdigt vårrullarna så han hjälper mig lite med min rätt. Det har gått bra att tova även om det var hans första gång. Nästa gång ska han fortsätta tova.
Victor har sågat ut och filat sina paprika och broccoli bitar. Han använde en elektrisk kontursåg för att såga ut bitarna. Det har gått bra, det var lätt och enkelt och det gick väldigt snabbt att göra allt. Nästa gång ska han fila resten av bitarna och måla dem.

1 kommentar:

  1. Håller med - skålen blir mycket "thailänsk"
    Även bra arbete med broccolii o paprika. Det börjar arta sig riktigt bra!
    //Göran

    SvaraRadera