torsdag 9 april 2015

9/4 v.15

Hej!
Idag har det gått framåt för Zebastian. Hans dag började med att Karolin sa att hon hade slut på grönsåpa (det används när man våttovar, man blandar varmt vatten med grönsåpa och sen tovar man) då tog Zebastian beslutet att gå upp till Göran för att göra sitt kycklingben av trä. Han började själv genom att ta fram en trästav en såg och markerade ut var han skulle såga av den. Sen satte han trästaden och skulle såga, innan han gjorde det så frågade han Göran och Göran sa att det var lättare att använda raspen, filen och sandpapprat Zebastian hade lagt fram för det var lättare att forma benet när den satt på trästaven. Zebastian gjorde detta och gick från rasp sen fil sen sandpapper. När han var på sandpapprat så påpekade Kasper att där var ett hack Zebastian fixade detta genom att fila bort. Zebastian målade med vit färg efter detta och sen lade han på tunna lager brunorange färg.
Linnéa har målat idag, hela tiden har hon målat. Det uppstod inga större problem utom det faktum att rätt färg var svårt att framställa.
Kasper har idag raspat och filat sin sötpotatis för att få rätt form, detta gör han för att formen på den var lite konstig, efter detta har han betsat men återigen som med Linnea är färgen av lilabrun med bets svår ett framställa. Nästa gång måste Kasper kanske måla för att få rätt färg på den igen. Bild från förra gången finns med.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar